סניפים בתל אביב, ירושלים, חיפה ובאר שבע

קורס לחמים במכללת השף. חוויה קולינרית מדהימה

לחם הוא אחד המאכלים הוותיקים ביותר. הלחם הוא הבסיס לתזונה בימי קדם וגם בימינו. אלא שהיום

יש מגוון רחב ואינסופי של קמחים. שיטות אפיה. טכנולוגיות מתקדמות לייצור לחמים. כל השיטות האלה 

נלמדות בקורס לחמים במכללת השף עם מיטב האופים. קורס הלחמים במכללת השף

הוא הקורס המקיף בישראל. 

כמה מילים על ההסטוריה. עדויות מלפני 30,000 שנה באירופה ובאוסטרליה חשפו שאריות עמילן על סלעים ששימשו לחבטת צמחים.יתכן שבזמן זה נמרחה על סלע שטוח תמצית עמילן משורשי צמחים, כגון זחלים ושרכים, הונחה על אש ובושלה  לצורה פרימיטיבית של לחם שטוח.  העדות העתיקה ביותר בעולם להכנת לחם נמצאה באתר נטופי בן 14,500 שנה במדבר הצפון מזרחי של ירדן. לא רחוק מישראל. 

בסביבות 10,000 לפני הספירה, בתחילת העידן הניאוליתי והתפשטות החקלאות, הפכו הדגנים לעמוד התווך של ייצור הלחם.  נבגי שמרים נמצאים בכל מקום בטבע, כולל על פני השטח של גרגירי דגנים, כך שכל בצק שנותר לנוח הוא הופך למחמצת באופן טבעי.

 לחם מחמצת הראשון נאפה כבר בשנת 6000 לפנה"ס על ידי השומרים, שאולי העבירו את ידיעותיהם למצרים בסביבות 3000 לפנה"ס.  המצרים שהיו עם תרבות שורשית שיפרו את התהליך והחלו להוסיף שמרים לקמח.  השומרים כבר השתמשו באפר כדי להשלים את הבצק בזמן שהוא נאפה.

 היו אפשרויות מרובות לתפיחה שהיו זמינים ללחמים בתקופה המוקדמת. ניתן לרתום שמרים באוויר על ידי השארת בצק לא מבושל חשוף לאוויר זמן מה לפני הבישול.  פליניוס האב דיווח כי הגאלים והאיבריים השתמשו בקצף המוקצף מבירה, המכונה ברם, כדי לייצר "סוג קל יותר של לחם מעמים אחרים" כמו עוגת ברם.  חלקים מהעולם העתיק ששתו יין, במקום בירה, השתמשו במשחה המורכבת ממיץ ענבים וקמח שהתחיל תסיסה, או סובין חיטה ספוגה ביין, כמקור לשמרים.  המקור הנפוץ ביותר לתפיחת הבצק היה שמירה על פיסת בצק מהיום הקודם כדי להשתמש בה כצורת התחלה של מחמצת. 

 המצרים הקדמונים, היוונים והרומאים ראו כולם את התפתחות אמנות האפייה כסימן לציוויליזציה. 

 תהליך לחם צ'ורליווד פותח ב-1961;  הוא משתמש בעבודה המכנית האינטנסיבית של הבצק כדי להפחית באופן דרמטי את תקופת התסיסה ואת הזמן שלוקח לייצור כיכר.  התהליך, שערבובו עתיר האנרגיה מאפשר שימוש בדגנים עם תכולת חלבון נמוכה יותר, נמצא כיום בשימוש נרחב ברחבי העולם במפעלים גדולים.  כתוצאה מכך ניתן לייצר לחם במהירות רבה ובעלויות נמוכות ליצרן ולצרכן.  עם זאת, הייתה ביקורת מסוימת על ההשפעה על הערך התזונתי.

המקור לכתבה: ויקיפדיה 

למה מכללת השף

סניפים בכל הארץ

למכללת השף סניפים בפריסה ארצית – מהדרום ועד לצפון

תנאי הלימוד המתקדמים ביותר

למכללה מתחם כיתות מרווח הכולל את הציוד המתקדם ביותר בתחום

תכנית הלימודים המגוונת ביותר

מבחר מסלולי לימוד מתקדמים בכל תחומי הקולנריה

נבחרת שפים מנצחת

אצלנו תמצאו את השפים והקונדיטורים הטובים בתחומם!

סיוע בחיפוש עבודה

לרשותנו יועצי השמה ותעסוקה הנמצאים בקשר עם קונדיטוריות ועסקים קולינריים מובילים הקולטים את בוגרי המכללה שמעוניינים בכך.

לעוד מידע השאירו פרטים ונחזור אליכם

הצהרת נגישות

מכללת השף דואגת בכל סניפיה להנגשת הסניפים לטובת כלל הציבור ובפרט לבעלי מוגבלויות.

מבוא:

הזירה האינטרנטית הנה פלטפורמה לביטוי וייצוג עצמי,היא משמשת אותנו כזירה חברתית ופוליטית.

אנו רוכשים ומוכרים,עובדים ונחשפים באמצעותה כיום יותר מבעבר.

וככזו ישנה מחויבות לאפשר לציבור חווית גלישה מהנה וקלה ככל האפשר.

אנו משקיעים משאבים רבים להפוך אתר זה לנגיש בכדי לאפשר את חווית הגלישה לכלל האוכלוסייה ולאנשים עם מוגבלויות בפרט.

המוטו שמוביל אותנו הנו כבוד האדם וחירותו,שכן מדובר באבן יסוד בחברה הישראלית כי כולנו שווי זכויות ושווים במהותנו.

שימוש ברכיב ההנגשה:

באתר זה מוטמע תוסף שהינו רכיב נגישות של חברת enable המתמחה בהנגשת אתרים.

התוסף פועל על פי התקן הישראלי ת"י 5568 ברמה AA. התוסף כפוף לתנאי השימוש של היצרן. אחריות השימוש והיישום באתר חלה על בעלי האתר ו/או מי מטעמו לרבות התוכן המוצג באתר בכפוף לתנאי השימוש בתוכנה.

מדריך למשתמש בתפריט:

כפתור התאמת האתר ותגיות האתר עבור מכשירי עזר וטכנולוגיות עבור בעלי מוגבלויות

כפתור איפשור ניווט בעזרת מקשי המקלדת בין הקישורים שבאתר

כפתור השבתת הבהובים ו/או אלמנטים נעים על המסך

כפתור איפשור מצב מונוכרום שחור לבן עבור עיוורי צבעים

כפתור ספיה (גוון חום)

כפתור שינוי ניגודיות גבוהה

כפתור שחור צהוב

כפתור היפוך צבעים

כפתור המדגיש בצורה ברורה את כל תגי הכותרות המופיעים באתר

כפתור המדגיש בצורה ברורה את כל הקישורים המופיעים באתר

כפתור המציג את התיאור החלופי של כל התמונות המופיעות באתר במעבר עכבר

כפתור המציג תיאור קבוע של התמונות באתר

כפתור ביטול שימוש בגופן קריא

כפתור הגדלת גודל הגופנים באתר

כפתור הקטנת גודל הגופנים באתר

כפתור הגדלת כל  התצוגה לכ־200%

כפתור הקטנת כל  התצוגה לכ־70%

כפתור הגדלת סמן העכבר

כפתור הגדלת סמן העכבר ושינוי צבעו לשחור

כפתור מצב קריאת האתר

כפתור המציג את הצהרת הנגישות

כפתור איפוס המבטל את הנגישות

כפתור שליחת משוב נגישות

כפתור שינוי שפת הסרגל והצהרת הנגישות בהתאם

בסרגל הנגישות יש 2 סוגים של הגדלות לנוחיותכם, אך אם תרצו להגדיל עוד את האותיות תוכלו להשתמש בפונקציות המקלדת הבאות:

מקש Esc יפתח ויסגור את סרגל הנגישות

מקש Ctrl + יגדיל את הטקסט באתר

מקש Ctrl – יקטין את הטקסט באתר

מקש Ctrl 0 יחזיר את האתר לגדלו המקורי

מקש רווח (SPACE) יוריד את האתר כלפי מטה.

מקש F11 יגדיל את המסך לגודל מלא – לחיצה נוספת תקטין אותו חזרה

למען הסר ספק:

אנחנו מחויבים להפוך את אתרינו לנגיש לכלל האנשים,בעלי יכולות ובעלי מוגבלויות.

באתר זה תוכלו למצוא את הטכנולוגיה המתאימה לצרכים שלכם.

אתר זה הנו אתר שמיש לכלל האוכלוסייה ברובו ובהשתדלות מקסימאלית..

ייתכן ותמצאו אלמנטים שאינם מונגשים כי טרם הונגשו או שלא נמצאה טכנולוגיה מתאימה ולצד זה אנו מבטיחים כי מתבצעים מרב המאמצים לשפר ולהנגיש ברמה גבוהה ובלי פשרות.

במידה ונתקלתם בקושי בגלישה באתר וצפייה בתוכנו אנו מתנצלים ונשמח מאוד כי תפנו את תשומת ליבנו לכך .

סניף תל אביב: יש נגישות לקומת המכללה על ידי מעלית תקנית. בקומה יש דרכי גישה המתאימים לבעלי מוגבלויות.

הנגשה: דלפק קבלה נגיש, מעברים ופרוזדורים נגישים ורחבים, יש נגישות לקומת המכללה על ידי מעלית תקנית. בקומה יש דרכי גישה המתאימים לבעלי מוגבלויות. 


סניף חיפה: יש נגישות לקומת המכללה על ידי מעלית תקנית. בקומת המכללה יש דרכי גישה המתאימים לבעלי מוגבלויות. 

הנגשה: דלפק קבלה נגיש, מעברים ופרוזדורים נגישים ורחבים, יש נגישות לקומת המכללה באמצעות מעלית.


סניף באר שבע: יש נגישות למכללה הנמצאת בקומת הקרקע ובאמצעי נשיאה לנכים על מנת להגיע לקומה השניה. כמו כן יש דרכי גישה המתאימים לבעלי מוגבלויות.

הנגשה: דלפק קבלה נגיש, מעברים ופרוזדורים נגישים ורחבים, יש נגישות לקומת המכללה הנמצאת בקומת קרקע


סניף ירושלים: יש נגישות לקומת המכללה הנמצאת בקומת קרקע.

הנגשה: דלפק קבלה נגיש, מעברים ופרוזדורים נגישים ורחבים, יש נגישות לקומת המכללה הנמצאת בקומת קרקע.

רכזת הנגישות לאתר השף

סער ארביב 

מייל : Hashef9@gmail.com

טלפון : 1700-700-690

ההצהרה עודכנה לאחרונה בתאריך 02/12/2020

לעמוד סניפים והנגשה: לחצו כאן

דילוג לתוכן