שף יונתן מצליח מלמד במכללת השף כבר 17 שנים (!!) גם קורס קונדיטוריה וגם קורס טבחות.
הפעם יונתן דאג לכם למתכון קליל במיוחד:
פילה סלמון בשום וריחן ופסטה מסולסלת בנוסח מילנז/ שף יונתן מצליח
מצרכים לדג הסלמון:
2 חתיכות דג סלמון ללא עור , נקי ושטוף
למרינדה:
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
6 עלי ריחן קצוצים
לקישוט:
השמן הנותר בתבנית הצלייה
מלח גס
צנוברים קלויים
מצרכים לפסטה:
100 גר' פסטה מסולסלת
סיר עם מים רותחים + כפית מלח.
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 עגבניות חתוכות "ברונואז" (קוביות קטנות)
4 יח' פטריות שמפיניון חתוכות "אמנסה" (עיגולים)
4 יח' פטריות פורטובלו חתוכות "אמנסה" (עיגולים)
10 יח' זיתים שחורים חתוכים "אמנסה" (עיגולים)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
8 עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הפסטה:
1. מבשלים את הפסטה במי מלח עד לריכוך, מסננים ושוטפים.
2. בסיר מחממים שמן, מאדים את השום, מוסיפים את הפטריות והזיתים וממשיכים באידוי עוד מספר דקות. מוסיפים עגבניות מלח ופלפל ומאדים עד שאין נוזלים. מוסיפים בזיליקום ופסטה ומערבבים.
3. משפרים טעם.
ממשיכים להכנת הדג
4. מניחים את הדג על נייר ניגוב ידיים לספיגת הנוזלים.
5. מכינים בקערה מרינדה מכל החומרים, מוסיפים את הדג ומערבבים,
כך שכל מנה תהייה עטופה במרינדה. מכסים בניילון נצמד.
6. שמים במקרר עד לשימוש.
7. הכנת הדג: מחממים תנור לחום 260 מעלות מסדרים את הדג והמרינדה בתבנית עם נייר אפייה, צולים במשך 10-15 דקות תלוי בעובי הדג.
8. מגישים את הדג על הפסטה מסולסלת בנוסח מילנז.