אין מישהו שלא מכיר את דג הסלמון!
שף עבדו גדבאן המרצה שלנו במכללת השף, לקורס טבחות בסניף חיפה מציג מתכון בניחוח מיוחד,
סלמון ברוטב תפוז וגינגר / שף עבדו גדבאן
מצרכים:
200 גרם סלמון טרי
40 גרם גינגר מגורד
מלח
פלפל שחור גרוס
מיץ משני תפוזים
50 מ"ל תרכיז תפוזים
חצי כפית צ'ילי גרוס
מעט שמן רגיל
2 שני שום קצוץ דק
טימין
2 כפות סילאן
פלחים מתפוז אחד
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים,
מוספים את הסלמון.
מצננים במקרר למשך חצי שעה.
מעברים לתבנית ומוזגים את כל המשרה מעל הסלמון.
מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 15 דקות,
מורדים את המכסה ואופים עוד 5 דקות על חום 200 מעלות.
בתאבון.