מתכון קל להכנה של סופלה שוקולד שמוגש על ידי קונדיטורית לימור רום. קונדיטורית מנוסה שמלמדת בקורס קונדיטוריה ואפיה במכללת השף במשך שנים רבות.
המצרכים (12 מנות)
- 6 ביצים מופרדות
- 120 גרם סוכר
- 180 גרם שוקולד מריר
- 90 גרם קמח
- 60 גרם קורנפלור
- 150 גרם חמאה
- *לטראפלס
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
מתחילים בהכנת הטראפלס: ממיסים שוקולד מריר+ שמנת מתוקה במיקרוגל, מקררים היטב ויוצרים כדורים.
עוברים להכנת הסופלה: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או בבן מארי.
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
טורפים את החלמונים עם השוקולד, ומוסיפים קמח וקורנפלור תוך כדי בחישה.
מקפלים לתערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים.
הרכבה: מניחים בתחתית הכלי כדור טראפלס ומעליו מוזגים את הבלילה עד 3/4 מגובה הכלי.
אופים במשך 12 דקות בחום 180 מעלות