פבלובה הוא קינוח ללא גלוטן, כך שהוא מתאים לאוכלוסיה רחבה, שעשוי מחלבון מוקצף בשם מרנג.
זהו מתכון קליל, מתוק וטעים באדיבות השף קונדיטורית נועה עליון מרצה בקורס אפיה וקונדיטוריה במכללת השף המובילה בישראל.
פבלובה במילוי קרם מסקרפונה ורוטב פירות יער:
לפבלובה:
200 גר חלבונים
400 גר סוכר
לקרם מסקרפונה:
1 חבילת מסקרפונה
1 כפית וניל
1 שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
לרוטב פירות יער:
300 גר פירות יער קפואים
3/4 כוס סוכר
מעט מיץ לימון+גרידה
אופן הכנה:
מתחילים בהקצפת החלבונים בערך כדקה ולאט לאט מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
על תבנית עם נייר אפייה שמים תלוליות בעזרת כף ויוצרים שקע באמצע.
אופים בחום של 100 מעלות כשעתיים.
לקצפת:
מרככים טיפה את המסקרפונה בעזרת כף.מקציפים יחד את כל המרכיבים לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
לרוטב פירות יער:
מרתיחים ביחד את כל המרכיבים בערך כ4 דקות. מקררים.
מזלפים את הקרם בתוך הפבלובה. מוזגים מעל את רוטב פירות היער. מעט אבקת סוכר ומגישים.
תהנו.