שף ליאור גמליאל המלמד במכללת השף קורסי טבחות מציג מתכון לבורקס הטורקי הנקרא "בויוס" העשוי- בצק קריספי וגבינה נימוחה.
אין כמו להכין בורקס טורקי בבית, בריא וטעים יותר.
בויוס תרד, פטה ובשמל/ ליאור גמליאל
מצרכים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
600-650 מ"ל מים
רבע כוס שמן זית
3 כפות חומץ
1 כפית מלח
שמן לכדורים
למילוי:
1 חבילת תרד חלוט ומקורר, קצוץ
1 חבילה גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פטה
חצי כוס בשמל
1 ביצה
חצי כוס כרישה פרוסה דקה ומאודה עם שמן זית
מלח
פלפל
מעט מוסקט
אופן הכנה:
מעבדים מספר דקות את מרכיבי הבצק לבצק חלק,
מניחים בצד 10 דק', לאחר מכן מכדררים ומניחים במגש מכוסה בשמן כשעה.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד.
מניחים כדור על משטח עבודה בלי לנגב אותו מהשמן, ומשטחים בעזרת האצבעות ופותחים לעלה דק כמעט שקוף.
מסדרים שורה מהמילוי לאורך קצה העלה ומגלגלים את העלה מעל המילוי לגליל ואח"כ מגלגלים לשבלול, תוחבים את קצה השבלול מתחת לעיגול.
אופים בתנור 40 דקות ב200 מעלות.