במשך 18 שנות פעילותה של מכללת השף עשו עשרות אלפי בוגריה הסטוריה ששינתה את פני הקולינריה במדינת ישראל. הם השתלבו בתעשיית המזון בתפקידים בכירים ועשו קריירות מפוארות על ידי הקמת עסקים מצליחים כמו קייטרינגים, אולמות שמחה, בתי קפה מיוחדים, מסעדות שף. הדרך למימוש החלום שלהם עברה דרך מכללת השף שהעניקה להם את הכלים והידע להצלחה.
אז מה הסוד שמסתתר מאחורי ההצלחה ואיך הכל התחיל?
המייסד והבעלים של המכללה ניר בריח מספר: ״בתחילת שנות האלפיים הבנו שעולם הטבחות והקונדיטאות בישראל משוועים למקצוענות ולרוח חדשה. אז הקמתי את המכללה, גייסתי שפים צעירים ומקצועיים שהאמינו בחזון שלנו. בנינו תוכנית לימודים חדשנית שמשלבת קלאסיקה עם חדשנות ושמדברת בשפה בינלאומית הקמנו בפרק זמן קצר סניפים מאובזרים בבאר שבע, תל אביב , חיפה וירושלים. הפריצה התרחשה תוך זמן קצר ולאחר שנה נחשבנו למכללה הגדולה בישראל תוך שאנחנו עוקפים מוסדות ותיקים של עשרות שנים.״
במהלך הקורס הסטודנט חווה חוויה חד פעמית שהוא לוקח אתו למשך כל החיים. אז מה היה כל כך חדשני ומרתק בקורסים? קודם כל הושם דגש רב על הבנת התהליכים שמאחורי המתכונים. שנית יש דגש על הצד האומנותי של העשייה. לבשל ולאפות זה תהליך מורכב שבסופו העין שופטת ולכן המראה העיצובי של המנות ובניית כל התהליך האסתטי חשובים ביותר. כך שאם תלמיד למשל לומד על אפיית לחמים מסוגים שונים. השף קונדיטור מלמד את כל הצד התיאורטי של צורת החומר, סוגי בצקים, מה זה גלוטן וכו׳. ההבנה של הידע והתיאוריה מאפשרים לתלמיד להכנס עם ראש גדול יותר והבנה עמוקה לסדנא המעשית ולהתנסות באפיית סוגי לחמים עד למורכבים ביותר וליצור יצירות מרהיבות.
אך גם הצד הכלכלי חשוב. איך מתמחרים פרודוקטים למנה? איך מתמחרים אירוע? איך בונים עסק? לצורך מענה על כל השאלות האלה יש למכללה צוות של כלכלנים עתירי ניסיון שמעניקים ידע כלכלי רב. זה גם הידע שנחוץ לכך שעסק יצליח ויאפשר לסטודנט לצעוד בבטחה בעולם הדינמי.
אלמנט מאוד חשוב הוא עדכון תוכניות הלימוד בקונדיטוריה, טבחות וקצבות על ידי השפים שלנו שנוסעים בעולם, עוברים השתלמויות, לומדים את הטרנדים החדשים ומעניקים את כל זה לסטודנטים. אלה מרצים עם הרבה ידע וניסיון אך גם עם הבנה ויכולת איך להעביר את הידע באופן אישי לכל אחד ואחת מתלמידינו.
האיגוד הקולינרי האירופאי בחן בעבר את התוכניות שלנו וקבע שהן תוכניות הלימוד הטובות ביותר הנלמדות בישראל ובין בתי הספר הטובים בעולם. מי שסיים את ההתחייבויות שלו במכללה מקבל תעודת הסמכה מקצועית המוכרת בישראל ובעולם. חשוב להדגיש שהתעודה שלנו מבוקשת והיא מאפשרת לקבל שכר וקידומים גבוהים יותר במקומות העבודה. התעודה הביאה גם להצלחה של סטודנטים שלנו בחו״ל שהרי הקולינריה היא שפה בינלאומית.
״חשוב לנו שהסטודנטים שלנו ירגישו שיש להם אבא שדואג להם בכל שלב ונותן להם את היכולת להעצים את עצמם שיפלסו דרך להצלחה ולהגשמה עצמית בתחום הכי חם והכי כיפי בעולם״, מסכם ניר בריח.