אם אתם רואים טלוויזיה או מציצים לפורטלים השונים של העיתונים המובילים, אז ברור שהאוכל והבישול תופסים את מקום כמו הפוליטיקה והחדשות.
הבישול והאפיה מדברים לכולם. גברים, נשים, צעירים, יהודים, נוצרים, מוסלמים. ללא הבדל גיל, מוצא ומין.
במכללת השף שנחשבת למכללה המובילה בישראל ובעולם מלמדים קורסי בישול, קורסי קונדיטוריה ועוד רפרטואר שלם של הכשרות מקצועיות כמו, חיתוך פירות, קורס לעיצוב עוגות, קורס בשר וקצבות, קורס לחמים וכו׳. ועל ידי כך נותנים מענה לצורך ולביקוש הגדל לתחומים אלה.
הדגש בלימודים במכללת השף הוא על לימודי בישול לפי הקלסיקה ועד לטרנדים החדשניים ביותר. כך שהתלמיד שלומד במכללת השף, חווה ומתרגל באופן מעשי למשל, את שיטות החיתוך הקלסיות ובהמשך קורס הבישול הוא חווה למידה של שיטות מתקדמות של בישול. הרעיון המרכזי של הקורסים במכללת השף הוא להעצים את הסטודנט, כך שבעתיד הוא יוכל ״לעוף על עצמו״ ולהמציא את הביטוי הקולינרי הייחודי לו.
בנוסף הסטודנט דל מכללת השף זוכה ללמוד את כל הנושא העסקי והכלכלי של עסקי הבישול והקולינריה. כשפותחים עסק קולינרי כמו מסעדה, בר, קצביה, מאפיה, קייטרינג, מסעדה או אפילו עסק מהבית אז הבסיס להצלחה הוא תמחור המוצרים שאנו מוכרים בעסק. במכללת השף בקורס בישול וטבחות שמים דגש על אופני תמחור שונים וכל בעל עסק צריך לקחת את הידע ולהתאימו למאפייני העסק.
נושא אחר שנלמד במכללת השף, הוא התמודדות עם עובדים בעסק. איך מארגנים עבודת צוות נכונה, עם נהלי עבודה, תרשימי זרימה, הבנה של ניהול כח אדם.
הבנה של גישה וטיפול בלקוח. בין אם זה לקוח במסעדה, או לקוח במעדניה, או לקוח שהשף בא לבשל לו בבית.
כל ההיבטים השונים והמורכבים של הקמה וניהול עסק, נלמדים במכללת השף וגם מתורגלים באופן מעשי בסדנאות המאובזרות שנמצאות בסניפי מכללת השף בתל אביב, ירושלים, חיפה ובאר שבע.
אם נתמקד למשל בתמחור: תמחור מוצר הוא מלאכה מורכבת המצריכה התייחסות להרבה מאד פרמטרים. יש הרבה שיטות לתמחור והבחירה ביניהן מתבצעת בהתאם למאפיינים של העסק, השווקים בהם העסק פועל והאם מדובר במוצר מוחשי או במתן שירות.
יש מודלים רבים לתמחור כמו תמחור לפי קוסט+, או תמחור מבוסס שוק וכן הלאה. הסטודנט במכללת השף בקורס בישול ילמד מהמרצים המומחים, מה היתרון של כל מודל, באיזה תנאים כדאי ליישם אותו, ומה החסרונות שלו.
עם הידע הזה, בוגרי מכללת השף יוצאים לעולם האמיתי, רוכשים ניסיון, בונים עסקים ומצליחים. כי יש להם את הידע, הכלים, והבנת התהליך מתחילתו ועד סופו.
בסיכומו של דבר. אין קיצורי דרך. הדרך להצלחה עוברת על ידי רכישת ידע, מהיסוד ועד להבנת כל שלב מהתהליך המורכב. הדרך להצלחה גם דורשת תרגול, סבלנות והתמדה ועוד התמדה. ובעיקר להקפיד לעבוד לפי מה שנלמד. מה שנקרא לעבוד לפי הספר, בלי לעגל פינות ובלי לחפף. שהלקוח שלכם יהיה מרוצה, יעריך את המוצר ויבין שיש לו עסק עם מקצוענים.
לקוח מרוצה מספר את זה לעוד 10 אנשים שיכולים להיות לקוחות פוטנציאליים לעסק שבניתם. וכך מפה לאוזן, הקופה של העסק הולכת ומתמלאת.
במכללת השף אנו שמים דגש על לימודי יזמות עסקית בקורס בישול וטבחות ובקורס אפיה וקונדיטוריה במכללת השף עם 4 סניפים בפריסה ארצית.