הקרואסון הפך לסמל המאפים הצרפתי והשתלט על העולם. אין כמו להתחיל את הבוקר עם קפה או לה ולצידו המאפה דמוי חצי ירח.
בקורס קונדיטוריה במכללת השף לומדים את אמנות אפיית הקרואסון הקלאסי עם אינטרפרטציה לקרואסונים בצבעים ובטעמים שונים.
ועכשיו תכירו את הקרואסון טוב יותר: קרואסון- מאפה מוכר ומפורסם מהמטבח הצרפתי, מכונה על שם צורת "סהר".
בצרפת הקרואסון נמכר בדרך כלל ללא מלית,
בארה"ב נהוג למלא את הקרואסון בשלל מליות שונות ומגוונות.
הקרואסון עשוי מבצק שמרים.
החמאה מרודדת לתוך הבצק וגורמת לניראות ומרקם הקרואסון.
ישנה הקפדה על 3 "קיפולים" מדוייקים.
יום הקרואסון הבינלאומי מצויין בתאריך 30.01.