הבריוש, המאפה הצרפתי, קנה את עולמו במשפט הנצחי שמיוחס
למארי אנטואנט, המלכה הצרפתית, שאם אין לחם תאכלו בריוש.
בקורס אפיית לחמים במכללת השף לומדים להכין את המאפה לפי הקלסיקה.
הבריוש עשוי מבצק שמרים עשיר עם תכולה גבוהה של ביצים וחמאה ביחס של
4 יחידות חמאה לקמח ויותר. מה שנותן לו את האווריריות המתקתקה.
הבריוש נאפה או כמנה אישית או ככיכר לחם. היום יש אינטרפרטציות שונות לבריוש וממלאים אותו במילויים
מלוחים או מתוקים.
התמונה צולמה בקורס אפיית לחמים במכללת השף בחיפה עם שף קונדיטור גל צייגר.
קורס אפיית לחמים מתקיים בסניפים נוספים של מכללת השף בתל אביב, ירושלים וחיפה.
זה הקורס המקצועי היחידי לאפייה ולחמים שקיים בישראל שמכשיר
את הסטודנטים בטכניקות אפייה מדהימות ובנגיעות בחומרי גלם
וקמחים מסוגים שונים. חוויה מדהימה לחובבי הלחם. שלא להזכיר את
הריחות המשגעים…